Domů » Mazda CX-90 Crash Test 2024

Mazda CX-90 Crash Test 2024

Napsal admin

Mazda CX-90 Crash Test 2024

Bezpečnost a Výkon na Nové Úrovni
Mazda CX-90, jedna z nejočekávanějších novinek v automobilovém průmyslu pro rok 2024, právě prošla sérií náročných crash testů a výsledky jsou ohromující. Tento text se zaměřuje na bezpečnostní aspekty a technické detaily této nové verze.

Bezpečnostní Technologie: Vysoká Priorita pro Mazda
Mazda si vždy dávala za cíl vytvářet vozy s vysokým důrazem na bezpečnost, a CX-90 není výjimkou. Nový model přináší revoluční bezpečnostní technologie, které jdou ještě dále než předchozí generace.

SkyActiv Safety Shield
Mazda CX-90 je vybavena novým systémem SkyActiv Safety Shield, který kombinuje několik pokročilých technologií pro ochranu cestujících. Patří sem adaptivní tempomat, aktivní asistenční systém pro udržení pruhu, varování před kolizí a nouzové brzdění. Tyto systémy spolupracují tak, aby minimalizovaly riziko nehod a maximalizovaly bezpečnost.

I-Activsense 360°
Mazda CX-90 také nabízí systém I-Activsense 360°, který zahrnuje 360stupňový systém sledování okolí vozu. Díky tomu je řidič informován o všech potenciálních rizicích ve svém okolí. Tento systém také pomáhá při parkování a manévrování v úzkých prostorech.

Crash Testy: Ohromující Výsledky
Při sérii crash testů prováděných nezávislými organizacemi dosáhl Mazda CX-90 vynikajících výsledků. Testy zahrnovaly čelní náraz, boční náraz a převrácení vozu.

Čelní náraz
V testu čelního nárazu dosáhl Mazda CX-90 maximálního hodnocení. Díky kombinaci pevné karoserie a pokročilých airbagů byli cestující v voze výborně chráněni.

Boční náraz
Mazda CX-90 dosáhla také výborných výsledků v testech bočního nárazu. Systém detekce nárazu reagoval okamžitě a aktivoval airbagy na straně, která byla nárazem postižena, což výrazně snížilo riziko zranění.

Převrácení vozu
Mazda CX-90 je vybavena pokročilým systémem stability, který zabraňuje převrácení vozu v extrémních situacích. Testy převrácení prokázaly, že tento systém funguje efektivně a vozidlo zůstává stabilní i v náročných podmínkách.

Technické Specifikace
Motor
Mazda CX-90 je poháněna špičkovým benzinovým motorem SkyActiv-G s objemem 2.5 litru. Tento motor nabízí výkon 250 koní a 310 Nm točivého momentu, což zajišťuje vynikající akceleraci a dynamiku.

Převodovka
Převodovka SkyActiv-Drive s šesti rychlostmi umožňuje plynulé a efektivní řazení. Tato převodovka také přispívá k lepší spotřebě paliva.

Podvozek
Mazda CX-90 je postavena na moderním podvozku se nezávislým zavěšením všech kol, což zajišťuje vynikající jízdní komfort a stabilitu.

Bezpečnost
Kromě výše zmíněných bezpečnostních systémů je Mazda CX-90 vybavena také pokročilým systémem detekce únavy řidiče a monitorováním tlaku v pneumatikách.

Závěr
Mazda CX-90 Crash Test 2024 potvrzuje, že bezpečnost a výkon jdou ruku v ruce. Tento vůz nabízí nejenom špičkovou ochranu cestujících, ale také výborný výkon a komfort za volantem. Je to jasná ukázka toho, jak Mazda stále inovuje a posouvá hranice v automobilovém průmyslu.

You may also like

Zanechat komentář