Domů » Ford Ranger Raptor 2023

Ford Ranger Raptor 2023

Napsal admin

Ford Ranger Raptor rv:2023

Ford konečně odhalil Ford Ranger Raptor nové generace 2023.

Dodává se s novým 3litrovým zážehovým motorem V6 se 2 úrovněmi výkonu v závislosti na regionu, ve kterém se nacházíte.

V Evropě motor V6 produkuje 284 koní a 491 Nm točivého momentu, ale pro Austrálii, Spojené státy a Latinskou Ameriku je naladěn na výkon 392 koní a 583 Nm točivého momentu. Velký rozdíl vysvětlují přísnější evropské předpisy.

Výkon je přenášen na všechna čtyři kola prostřednictvím 10stupňové automatické převodovky.

Systém stálého pohonu všech čtyř kol má dvourychlostní rozdělovací převodovku, elektronickou uzávěrku předního a zadního diferenciálu a možnost přepnutí na pohon zadních kol.

Řidič Ranger Raptor si může vybrat ze sedmi jízdních režimů: Normal, Sport, Slippery, Rock Crawl, Mud and Ruts, Sand a Baja, ideální pro vysokorychlostní off-roadové kousky.

Nový Ford Raptor je navíc dodáván s aktivním ventilovým dvoutrubkovým výfukovým systémem, který lze nastavit na Tichý, Normální, Sport a Tichý. A konečně, systém Trail Control, který debutoval u předchozí generace F-150 Raptor, je off-roadovým ekvivalentem adaptivního tempomatu. Řidič nastaví rychlost pod 32 kilometrů za hodinu a nechá vozidlo ovládat zrychlení a brzdění, zatímco se soustředí na řízení.

Odolné odpružení se skládá z nových hliníkových horních a spodních ovládacích ramen, nové sady 2,5palcových tlumičů Ford Active FOX Live Valve, které nabízejí o 50 % nižší tření ve srovnání s předchozím modelem, a geometrie Wattova spojení vylepšené pro zadní část. Zdvih odpružení se zvýšil na 290 milimetrů vpředu a 250 milimetrů vzadu.

Do nového Ranger Raptor 2023 Ford přidal pár sportovních sedadel inspirovaných stíhačkou, která nabízejí další podporu. Mezi další jedinečné prvky patří červené prošívání, prémiový kožený vyhřívaný volant s hořčíkovými pádly a ambientní osvětlení. Najdete zde také prvky standardní výbavy, jako jsou maticové LED světlomety, 12,4palcový digitální přístrojový štít, masivní 12palcový středový dotykový displej infotainmentu a zvukový systém Bang and Olufsen s 10 reproduktory.

You may also like

Zanechat komentář