Domů » Honda CR-V plug-in hybrid 2023

Honda CR-V plug-in hybrid 2023

Napsal admin

Honda CR-V plug-in hybrid 2023

Nový model CR-V se prezentuje se složitější přední mřížkou, přičemž jeho boční profil zůstává věrný typické podobě CR-V. Výrazný zlom v nižší linii oken kolem C-sloupu a klasické vysoko umístěné zadní světla charakterizují jeho design. V porovnání s předchozím modelem je nový CR-V větší a rozvor náprav byl prodloužen o 40 mm, což přispívá k poskytnutí o 15 mm více místa pro nohy cestujícím na zadních sedadlech. Přestože automobil narostl, Honda nemá v úmyslu nabízet CR-V jako sedmimístné vozidlo v Evropě. Místo toho preferuje tuto konfiguraci u většího modelu Pilot v USA. Potvrzení o dostupnosti tohoto modelu v Austrálii zatím chybí.

Nový CR-V přechází na elektrifikované pohony včetně vývoje e:HEV systému, který již existuje v modelu Civic. Přesné výkonové parametry nejsou dosud zveřejněny, nicméně se očekává výkon kolem 135 kW. Verze CR-V bez možnosti nabíjení baterie bude mít spotřebu 5,9 litru na 100 km a emise CO2 začínají na 134 g/km.

Hybridní plug-in verze využívá vývoje stejného systému, avšak s rozšířenými převodovými systémy pro tažení a podstatně větší baterií o kapacitě 17,7 kWh. Honda tvrdí, že tato kapacita umožní až 82 km dosahu pouze na elektrický pohon.

V interiéru je dostatek místa pro čtyři dospělé osoby a téměř rovná zadní podlaha zajistí komfort i pro pět cestujících. Vpředu najdeme stejný devítipalcový infotainmentový systém jako v modelu Civic a mnoho prvků a úprav, zejména design přístrojové desky, je upraveno pro model CR-V. Výbava zahrnuje kožené čalounění ve všech verzích, vyhřívaná a ventilovaná přední sedadla, vyhřívaná zadní sedadla a vylepšenou verzi bezpečnostní sady Honda Sensing. V případě verze PHEV je k dispozici technologie samočinného parkování.

Zavazadlový prostor vypadá velkoryse pro danou třídu a jeho kapacita se neobvykle zvyšuje v případě plug-in verze díky umístění baterie pod podlahou, namísto pod zadními sedadly. Očekává se, že hybridní verze nabídnou 587 litrů, zatímco verze PHEV nabídne 617 litrů, včetně prostoru pod podlahou, kde lze uložit nabíjecí kabely.

Zvětšení rozměrů a sofistikovanější pohonné jednotky jasně ukazují, že Honda směřuje model CR-V do vyšší cenové kategorie.

Technické specifikace

  • Rozměry: Nový model CR-V má zvětšené rozměry oproti předchozímu modelu. Rozvor náprav byl prodloužen o 40 mm, což přispívá k lepšímu prostoru pro nohy zadních cestujících.
  • Výkon: Při přechodu na elektrifikované pohony včetně e:HEV systému, se očekává, že nový CR-V bude mít výkon kolem 135 kW.
  • Spotřeba a emise: Verze CR-V bez možnosti nabíjení baterie má udávanou spotřebu 5,9 litru na 100 km a emise CO2 začínají na 134 g/km.
  • Hybridní plug-in verze: Tato verze využívá vývoje stejného systému s rozšířenými převodovými systémy pro tažení a baterií o kapacitě 17,7 kWh. Honda tvrdí, že tato kapacita umožní až 82 km dosahu pouze na elektrický pohon.
  • Prostor v interiéru: Zadní podlaha je téměř rovná, což zajišťuje pohodlí pro čtyři dospělé osoby, ale i pro pět cestujících. Výbava zahrnuje kožené čalounění ve všech verzích, vyhřívaná a ventilovaná přední sedadla a vyhřívaná zadní sedadla. Verze PHEV disponuje také funkcí samočinného parkování.
  • Zavazadlový prostor: Obvyklý zavazadlový prostor se v případě plug-in verze neobvykle zvyšuje, protože baterie této verze je umístěna pod podlahou, nikoliv pod zadními sedadly. Hybridní verze nabídne 587 litrů, zatímco verze PHEV nabídne 617 litrů, včetně prostoru pod podlahou pro uložení nabíjecích kabelů.

You may also like

Zanechat komentář