Domů » Ford Kuga 2008 – 2024

Ford Kuga 2008 – 2024

Napsal admin

Ford Kuga je stylový a praktický crossover, který kombinuje komfort jízdy ve městě s možností vydat se i mimo silnici. Od svého uvedení v roce 2008 přinesl na trh jedinečný mix rodinného vozu a lehkého SUV. Díky tomu se stal oblíbeným modelem jak pro městské řidiče, tak pro nadšence do outdoorových aktivit. V tomto článku se podíváme na technické parametry, výhody i nevýhody tohoto modelu.

Design a exteriér

Ford Kuga se pyšní dynamickým designem, který si zachovává typické linie crossoveru. Výrazná maska chladiče, robustní blatníky a šikmo usazené světlomety dodávají vozu moderní vzhled. Karoserie je navržena tak, aby nabízela prostorný interiér, a zároveň vypadala kompaktně. S délkou 4,443 mm a šířkou 1,842 mm se Kuga snadno pohybuje i v městském provozu, zatímco rozvor 2,690 mm zajišťuje stabilitu a pohodlnou jízdu.

Pohon a motorizace

Ford Kuga je dostupný s různými variantami pohonů. Zákazníci si mohou vybrat mezi pohonem předních kol, nebo přiřaditelným pohonem všech kol pro lepší trakci v náročnějších podmínkách. Mezi benzinovými motory najdeme pěti válcový motor o objemu 2,5 litru, zatímco naftové verze obsahují čtyřválcový motor s objemem 2,0 litru. Výkonnější varianty dosahují maximální rychlosti až 210 km/h a zrychlení z 0 na 100 km/h za 8,2 sekundy. Spotřeba se pohybuje v rozmezí 6,3 až 9,9 litrů na 100 km v závislosti na motoru.

Interiér a pohodlí

Vnitřek Fordu Kuga je navržen tak, aby poskytoval maximální pohodlí pro všechny cestující. Pětimístné uspořádání nabízí dostatek prostoru jak pro řidiče, tak pro pasažéry, a to i na delších cestách. Zavazadlový prostor nabízí základní objem 360 litrů, který lze sklopením zadních sedadel zvětšit až na 1355 litrů. To činí z Kuga ideálního partnera pro rodinné výlety nebo transport většího nákladu.

Jízdní vlastnosti

Kuga se díky své platformě Ford C1, sdílené s modely jako Ford Focus nebo Volvo C30, vyznačuje skvělými jízdními vlastnostmi. Je stabilní, dobře sedí na silnici, a to jak ve městě, tak i mimo něj. Terénní schopnosti sice nejsou na úrovni klasických SUV, ale díky přiřaditelnému pohonu všech kol zvládne Kuga i lehčí off-roadové podmínky.

Bezpečnost

Bezpečnost byla u modelu Kuga vždy na prvním místě. V roce 2008 získala Kuga v testech EuroNCAP maximální hodnocení pěti hvězdiček. Vůz je vybaven řadou moderních asistenčních systémů, jako je stabilizační systém ESP, asistent pro rozjezd do kopce nebo asistent při nouzovém brzdění. Tyto prvky zajišťují, že Kuga patří mezi nejbezpečnější modely ve své třídě.

Závěr

Ford Kuga je všestranný vůz, který spojuje to nejlepší z rodinných vozů a terénních crossoverů. Nabízí prostorný interiér, moderní technologie, vysokou úroveň bezpečnosti a především spolehlivost. Ať už hledáte auto pro každodenní jízdu po městě, nebo na víkendové výlety do přírody, Kuga je skvělou volbou.

Pro další tipy a novinky sledujte web www.erady.cz.

Technické údaje Ford Kuga

ParametrHodnota
VýrobceFord
Roky produkce2008 – dosud
Délka4,443 mm
Šířka1,842 mm
Výška1,677 mm
Rozvor2,690 mm
Objem zavazadlového prostoru360 l / 1355 l
Pohotovostní hmotnost1,573 – 1,613 kg
Maximální rychlost180 – 210 km/h
Zrychlení 0–100 km/h8,2 – 10,7 s
Spotřeba6,3 – 9,9 l/100 km
Motorové variantyR5: 2.5 (benzín), R4: 2.0 (diesel)
Převodovky6st. manuál, 5st. automat

You may also like

Zanechat komentář