Domů » Volkswagen Amarok 2024

Volkswagen Amarok 2024

Napsal admin

Nová generace ikony mezi Pick-upy

Nový Volkswagen Amarok 2024 představuje důležitý milník ve vývoji této ikonické řady německé automobilky. Od svého uvedení na trh v roce 2010 a po spuštění druhé generace v roce 2022, Amarok pokračuje v globální konkurenci s dalšími středně velkými pick-upy, jako jsou Toyota Hilux, Nissan Navara, Mitsubishi L200, Ford Ranger, Isuzu D-Max a Chevrolet Colorado. Zajímavostí je, že druhá generace Amaroka je postavena na platformě Ford Ranger.

Exteriér: Větší, Sportovnější, Charismatičtější

Volkswagen Amarok 2024 přichází ve verzi se čtyřdveřovou dvojkabinou (DoubleCab) i s dvoudveřovou jednokabinou (SingleCab). Typickým designovým prvkem jsou polokruhové oblouky kol, jejichž horní okraj tvoří přímou linii, což je charakteristický rys Amaroka. Kola až do velikosti 21 palců, obklopená robustním plastem, umocňují dojem svalnatosti tohoto pick-upu. Zadní část vozidla je také poutavá, s nápisem ‘Amarok’ vyraženým pod širokým symbolem VW na většině šířky zadního víka.

Interiér: Digitální a přehledný

Interiér Amaroka 2024 se vyznačuje intuitivními digitálními displeji. Základní výbava zahrnuje 8palcové digitální přístroje (ve vyšších verzích plně digitální 12palcové) a moderní tabletový dotykový displej pro infotainment (10 nebo 12 palců v závislosti na výbavě). Design kombinuje digitální funkce s uživatelsky přívětivými tlačítky a přepínači.

Nákladový prostor: Více místa pro vaše věci

Amarok 2024 nabízí obrovský nákladový prostor, schopný pojmout paletu napříč a v případě jednokabiny dokonce dvě palety vedle sebe. V nákladovém prostoru najdeme kotevní body pro zajištění nákladu až do 500 kg. Maximální nosnost vozidla byla zvýšena na 1.16 tuny. K dispozici je také rolovací kryt nákladového prostoru.

Pohon: Rozmanité možnosti motorů

Pro Amarok 2024 Volkswagen vyvinul řadu motorů včetně turbodieselových (TDI) a přeplňovaných benzinových (TSI) variant, známých pro jejich efektivitu a vysokou úroveň točivého momentu. V nabídce jsou:

  • Základní specifikace pro africký trh: 2.0-litrový TDI čtyřválcový motor s výkonem 150 PS.
  • Další možnost motoru pro mnohé světové trhy: 2.0-litrový čtyřválcový TDI motor s výkonem 170 PS.
  • Čtyřválcový TDI motor s 2.0 litry a dvěma turbodmychadly nabízející výkon 204 PS nebo 209 PS, v závislosti na trhu.
  • Nejsilnější dostupný TDI motor: 3.0-litrový V6 produkuje
  • buď 241 PS nebo 250 PS, v závislosti na specifickém trhu.
  • Pro trhy s preferencí benzínových motorů je k dispozici 2.3-litrový přeplňovaný benzínový motor s výkonem 302 PS, speciálně navržený pro tyto potřeby.

Převodovka a Pohon

Nová řada Amarok 2024 standardně zavádí 10stupňovou automatickou převodovku pro verze s výkonem 209 PS a vyšším, zatímco variantě s výkonem 204 PS je tato převodovka nabízena jako volitelná.

K dispozici jsou také různé možnosti převodovek, včetně 6stupňové automatické a manuální převodovky s 6 nebo 5 rychlostmi pro různé motorizace. Amarok v mnoha trzích standardně nabízí pohon všech kol (4MOTION) s dvěma dostupnými systémy 4MOTION v závislosti na regionu a motoru – volitelný pohon všech kol a permanentní pohon všech kol. Tyto pokročilé systémy zajišťují schopnost Amaroka zvládnout různorodé terény a umožňují mu táhnout až 3,5 tuny, v závislosti na variantě motoru.

Bezpečnost a Komfort

Amarok 2024 klade důraz nejen na výkon a praktičnost, ale také na bezpečnost a komfort cestujících. S moderními asistenčními systémy a technologiemi, jako jsou adaptivní tempomat, systémy pro udržování vozu v jízdním pruhu a nouzové brzdění, je Amarok navržen tak, aby poskytoval bezpečnou a pohodlnou jízdu.

Design a Luxusní Vybavení

Exkluzivní designové prvky a luxusní vybavení, jako je Harman Kardon zvukový systém, který je standardem ve vyšších výbavách a volitelný pro ostatní verze, zdůrazňují vysokou kvalitu a komfort Amaroka. Ergonomicky navržená přední sedadla s možností elektrického nastavení ve vyšších verzích a komfort pro tři dospělé osoby na zadních sedadlech DoubleCab verze, jsou dalšími příklady, jak Amarok spojuje praktičnost s luxusem.

Volkswagen Amarok 2024 je tak víc než jen pracovní vozidlo; je to vysoce výkonný, bezpečný a luxusně vybavený pick-up, který je připraven na jakoukoli výzvu, ať už na silnici, v terénu, nebo při práci. S jeho příchodem na trh se očekává, že si získá srdce mnoha fanoušků po celém světě, kteří hledají spojení výkonu, technologie a stylu.

Pro více informací a aktuální novinky o Volkswagen Amarok 2024 a dalších modelech, nezapomeňte pravidelně sledovat www.auta365.cz, kde najdete vše, co potřebujete vědět o nejnovějších trendech v automobilovém průmyslu.

You may also like

Zanechat komentář