Domů » Volkswagen Tiguan 1.5 TSI 2023

Volkswagen Tiguan 1.5 TSI 2023

Napsal admin

Volkswagen Tiguan 1.5 TSI 2023

Moderní kombinace výkonu a úspornosti
Volkswagen Tiguan je jedním z nejoblíbenějších kompaktních SUV na trhu a v roce 2023 se dočkal významných aktualizací. Jedním z nejzajímavějších modelů v této řadě je Tiguan 1.5 TSI evo2, který spojuje vysoký výkon, moderní technologie a efektivní provoz. Přečtěte si náš článek a dozvíte se více o tomto vozidle.

Design a vzhled
Volkswagen Tiguan 1.5 TSI evo2 si zachovává svou charakteristickou siluetu, ale zároveň dostal několik vylepšení, která ho činí ještě atraktivnějším. Nový design předního nárazníku a masky chladiče dodává vozu moderní a agresivní vzhled. Nově navržené přední světlomety s LED technologií přidávají dojmu luxusu a zlepšují viditelnost. Volkswagen nabízí i různé volitelné prvky, jako jsou chromované detaily, které mohou přizpůsobit vzhled vozu dle vkusu zákazníka.

Výkon a motor
Tiguan 1.5 TSI evo2 je poháněn moderním 1.5litrovým čtyřválcovým turbodieselovým motorem. Tento motor nabízí výkon 150 koní a 250 Nm točivého momentu. S výkonem, který je dostatečný pro každodenní použití i delší cesty, se Tiguan stává univerzálním vozem pro různé typy řidičů. Motor je spárován s 7stupňovou automatickou převodovkou, což zajišťuje plynulé a efektivní řízení.

Technická vybavenost
Volkswagen Tiguan 1.5 TSI evo2 2023 je vybaven nejmodernějšími technologiemi a funkcemi. Zahrnuje 10,25palcový digitální kokpit, který umožňuje personalizovat zobrazení informací podle preferencí řidiče. Na středovém panelu najdeme 8palcový dotykový displej s navigací, který je kompatibilní s Apple CarPlay a Android Auto. To znamená, že můžete snadno připojit svůj smartphone a využívat aplikace a funkce přímo z palubního systému vozu.

Bezpečnost
V bezpečnostní oblasti se Tiguan 1.5 TSI evo2 nesnaží udělat kompromisy. Nabízí širokou škálu pokročilých bezpečnostních funkcí, jako je adaptivní tempomat, systém rozpoznávání chodců a cyklistů, asistent pro udržení v pruhu, automatická nouzová brzda a mnoho dalšího. Tyto funkce zvyšují bezpečnost jak při každodenním provozu, tak i na dlouhých cestách.

Technická data
Motor: 1.5litrový čtyřválcový turbodiesel
Výkon: 150 koní
Točivý moment: 250 Nm
Převodovka: 7stupňová automatická
Zrychlení 0-100 km/h: 8,5 sekundy
Maximální rychlost: 200 km/h
Spotřeba paliva (kombinovaná): 5,5 l/100 km

Spotřeba paliva
Kombinovaná spotřeba paliva: 5,5 litru na 100 km
Městská spotřeba paliva: 6,5 litru na 100 km
Mimo město: 4,9 litru na 100 km

Rozměry
Délka: 4,486 metru
Šířka: 1,839 metru (bez zrcátek)
Výška: 1,657 metru
Rozvor: 2,680 metru

Kapacita
Počet sedadel: 5
Zavazadlový prostor: 520 litrů (až 1 655 litrů po sklopení zadních sedadel)

Hmotnost
Celková hmotnost vozidla: Závisí na konkrétním vybavení, ale v rozmezí 1 500 – 1 700 kg

Brzdy
Přední brzdy: Kotoučové brzdy
Zadní brzdy: Kotoučové brzdy

Podvozek
Přední náprava: Nezávislé zavěšení
Zadní náprava: Nezávislé zavěšení

Ostatní technické prvky
Pohon: Přední náprava (volitelně také pohon všech kol 4MOTION)
Palivový systém: Přímý vstřik benzínu
Zavěšení: Nezávislé zavěšení na všech kolech pro vylepšenou jízdní stabilitu
Ovládání stability: Elektronický systém pro kontrolu stability (ESC)
Airbagy: Duální airbagy pro řidiče a spolujezdce, boční airbagy a airbagy hlavy
Palivová nádrž: 50 litrů

Závěr
Volkswagen Tiguan 1.5 TSI evo2 2023 je moderní SUV, které kombinuje výkon, efektivitu a bezpečnost. S atraktivním designem, pokročilými technologiemi a širokou škálou bezpečnostních funkcí je to vůz, který si získá srdce mnoha řidičů. Díky nízké spotřebě paliva je také šetrný k životnímu prostředí. Pokud hledáte kompaktní SUV s vysokou hodnotou za peníze, může být Tiguan 1.5 TSI evo2 tou správnou volbou pro vás.

You may also like

Zanechat komentář