Domů » Mercedes-Benz AMG SL43 2023

Mercedes-Benz AMG SL43 2023

Napsal admin

Mercedes-Benz AMG SL43 2023

Sportovněji orientované postavení nového modelu SL naznačuje také rozhodnutí pro elektricky ovládanou měkkou střechu místo předchozí kovové skládací střechy. Snížení hmotnosti o 21 kilogramů a následné nižší těžiště pozitivně ovlivňují jízdní dynamiku a ovladatelnost. Sklopení šetří místo a hmotnost a umožňuje se vyhnout konvenčnímu krytu pro úložiště střechy. Přední horní lišta zajišťuje, že otevřená měkká střecha je ve své finální poloze rovná. Současně se vývojáři museli postavit úkolu udržet vysokou vhodnost pro každodenní použití a vzorně tichý chod. Třívrstvá konstrukce sestává z pevné vnější skořepiny, přesně zpracovaného střešního obložení a akustické podložky z vysoce kvalitního polyesterového rouna o hmotnosti 450 g/m² vsunutého mezi ně.

Otevírání a zavírání trvá pouze přibližně 15 sekund a je možné do rychlosti 60 km/h. Měkkou střechou lze ovládat pomocí ovládacího panelu na středové konzole nebo multimediálního dotykového displeje, na kterém je zobrazena animace, která ukazuje průběh procesu.

Interiér modelu Mercedes-AMG SL 43 má také zajímavou kombinaci analogové geometrie a digitálního světa, známou jako „hyperanalogová“. To je ilustrováno plně digitálním přístrojovým panelem, který je integrován do trojrozměrné přední části. Standardní infotainmentový systém MBUX nabízí výběr několika specifických zobrazení a různých režimů. Symetrická palubní deska je navržena jako silné křídlo a rozdělena na horní a dolní část. Významnými prvky jsou čtyři galvanizované trysky ve tvaru turbíny. Jejich povrchy se spojují s palubní deskou ve formě silných silových dómů. Dolní část palubní desky plynně přechází z centrální konzole, bezproblémově spojující obě části.

Navzdory symetrii design palubní desky jasně soustředí pozornost na řidiče: Vysokorozlišovací 12,3palcový LCD displej přístrojového panelu není navržen tak, aby byl volně stojící, ale je integrován do vysokotechnologické přední části, která brání odrazy způsobené slunečním světlem. Aby se zabránilo rušivým odleskům způsobeným různými polohami slunce při otevřené měkké střeše, lze sklon dotykového displeje na středové konzole také elektricky upravit od 12 do 32 stupňů.

Nejnovější generace MBUX (Mercedes-Benz User Experience) je intuitivní k ovládání a schopná učení. Nabízí řadu funkčního obsahu a operační strukturu druhé generace systému MBUX, který debutoval v novém modelu Mercedes-Benz S-Class. V modelu SL jsou přidány rozsáhlé specifické prvky AMG v pěti stylech zobrazení. Exkluzivní položky v nabídce jako „AMG Performance“ nebo „AMG TRACK PACE“ také zdůrazňují sportovní charakter.

SL 43 je standardně vybaven širokou škálou elektricky a manuálně nastavitelných luxusních sedadel v kombinaci umělé kůže ARTICO a látky. Potahy sedadel v kůži, NAPPA kůži a NAPPA AMG kůži jsou volitelně k dispozici, stejně jako sportovní sedadla AMG a sedadla AMG Performance se svým sochařským designem. Volitelný potah MANUFAKTUR macchiato beige/titanium grey nebo MANUFAKTUR truffle brown/black zajistí zvláště exkluzivní dotek. Sedadla AMG Performance lze také potáhnout kombinací nappa kůže a mikrovlákna DINAMICA s žlutými nebo červenými dekoračními stehy.

Kromě standardního vysokolesklého černého jsou lišty a středová konzola také k dispozici v hliníku nebo karbonu a v chromu MANUFAKTUR. Volitelně je k dispozici volant AMG Performance s volitelným vyhříváním volantu v nappa kůži a nappa kůži/MICROCUT mikrovláknu.

SL 43 je standardně vybaven nově vyvinutým ocelovým zavěšením AMG RIDE CONTROL s mimořádně výkonnými tlumiči z lehké slitiny hliníku a lehkými vinutými pružinami. Nový SL je prvním sériovým vozidlem od Mercedes-AMG

You may also like

Zanechat komentář