Domů » Cupra Born 2023

Cupra Born 2023

Napsal admin

Cupra Born 2023

Elektrická Vize Sportovní Budoucnosti

Madrid, 7. srpna 2023 – Cupra, značka známá svými výkonnými a sportovními vozidly, představila svou nejnovější perlou – elektrický model Born. Tento kompaktní elektromobil se nejen pyšní výjimečným designem, ale také pokročilou technologií a výkonem, který zvedne vaše srdce do nejvyšších otáček.

Futuristický Design s Sportovními Kořeny
Cupra Born 2023 si ponechává charakteristický sportovní design značky, který se promítá do každého detailu. Elegantní silueta vozidla je zdůrazněna dynamickými liniemi a ostrými hrany, které nejen dodávají autu agresivní vzhled, ale také zlepšují aerodynamiku pro efektivní provoz. Dominantní maska chladiče s logo Cupra uprostřed a štíhlé LED světlomety vytváří dohromady charakteristický výraz.

Záď vozu je odvážná a moderní, s elegantními svítilnami táhnoucími se po celé šířce. Dynamika a sportovní elegance Bornu jsou dokresleny specifickými designovými prvky, které připomínají jeho výkonný charakter.

Elektrický Výkon a Technologie
Born je nejen ohromující na pohled, ale také pod kapotou. S plně elektrickým pohonem nabízí tento model výjimečný výkon a dynamiku, která je typická pro značku Cupra. Některé z technických dat Bornu zahrnují:

Elektrický Motor: Model Born bude dostupný s různými výkonovými variantami elektrického motoru, nabízejícími rozsah výkonů od 150 kW až po více než 200 kW.

Baterie: Kapacity baterií budou záviset na konkrétní variantě, avšak Born nabídne dostatečný dojezd pro každodenní použití i delší cesty.

Rychlonabíjení: Díky podpoře rychlonabíjení bude možné Bornu nabít baterie na významný podíl dojezdu za relativně krátkou dobu.

Akcelerace: Elektromotor zajistí velmi rychlou akceleraci, což je typické pro elektrická vozidla. Z 0 na 100 km/h by měl Born dosáhnout za několik málo sekund.

Inovativní Technologie a Konnektivita
Born je plný pokročilých technologií, které zajišťují nejen skvělý výkon, ale také bezpečnost a pohodlí pro řidiče a pasažéry. Některé z význačných technologických prvků zahrnují:

Infotainment: Moderní infotainmentový systém s dotykovou obrazovkou, podpora pro Apple CarPlay a Android Auto, navigace a různé online služby.

Bezpečnostní Asistence: Cupra Born je vybavena různými asistenčními systémy pro bezpečnou jízdu, včetně adaptivního tempomatu, asistenta udržování jízdního pruhu a detekce chodců.

Head-Up Displej: Projektovaný head-up displej zobrazuje klíčové informace přímo na čelním skle, minimalizující nutnost odvracet pohled z cesty.

Závěr
Cupra Born 2023 je elektrickým vozem, který spojuje sportovní dědictví značky s moderní technologií a udržitelností. S výkonným elektromotorem, atraktivním designem a širokou škálou technologických inovací se Born stává ambasadorem budoucích vozidel, která nabídnou dynamiku a zážitek z jízdy bez emisí.

Motorizace

Elektrický motor s výkonem od 150 kW (204 k) do více než 200 kW (k přepočtu asi 272 k a více).

Baterie

Kapacita baterie se může lišit v závislosti na konkrétní variantě, ale očekává se, že Born bude nabízet baterie s kapacitou mezi 45 kWh a 65 kWh, což by mělo zajišťovat dostatečný dojezd pro každodenní použití a delší cesty.

Dojezd

Očekávaný dojezd se pohybuje mezi 300 až 450 km na jedno nabití, v závislosti na konkrétní variantě baterie.

Rychlonabíjení

S podporou rychlonabíjení by mělo být možné baterie nabít na významný podíl dojezdu za asi 30-45 minut (v závislosti na výkonu nabíječky a stavu baterie).

Akcelerace

Očekávaná akcelerace z 0 na 100 km/h by měla být pod 7 sekundami, díky výkonu elektromotoru.

Technologie

Born bude vybaven moderním infotainmentovým systémem s dotykovou obrazovkou, podporou pro Apple CarPlay a Android Auto, navigací a různými online službami.

Asistenční systémy zahrnují adaptivní tempomat, asistenta udržování jízdního pruhu, detekci chodců a další.

Projektovaný head-up displej umožní řidiči sledovat klíčové informace přímo na čelním skle.

You may also like

Zanechat komentář