Domů » Toyota Corolla GR Sport 2023

Toyota Corolla GR Sport 2023

Napsal admin

Toyota Corolla GR Sport 2023

Výkon a sportovní elegance se setkávají

Toyota Corolla GR Sport 2023 přináší do světa kompaktních vozů novou úroveň sportovnosti a dynamiky. S jejím příchodem se Corolla stává ještě zajímavějším a adrenalinem nabitým modelem pro ty, kteří touží po vzrušujícím jízdním zážitku. GR Sport je atraktivní verze tohoto populárního automobilu, která přináší sportovní vzhled a technologii inspirovanou závodními modely Toyota Gazoo Racing.

Na první pohled je patrné, že Toyota Corolla GR Sport 2023 vychází ze svého sportovního dědictví. Dynamický design přední části vozu zahrnuje sportovní nárazník, černý maskovací rošt a úzké LED světlomety, které dodávají vozidlu agresivní vzhled. Nápadné jsou také boční faldy a zadní spoiler, které zvyšují aerodynamiku a celkovou sportovní estetiku.

Pod kapotou Toyota Corolla GR Sport 2023 najdeme výkonný zážehový motor. Standardní pohonnou jednotkou je přeplňovaný čtyřválcový motor s objemem 2,0 TS GR Sport, který poskytuje dostatek výkonu a točivého momentu pro sportovní jízdní zážitek.

Toyota Corolla GR Sport 2023 je vybavena také upraveným sportovním podvozkem, který poskytuje vylepšenou stabilitu a ovladatelnost ve srovnání s běžnými verzemi Corolly. Tento podvozek byl vyvinut s důrazem na sportovní jízdní vlastnosti a přesné řízení, což umožňuje řidiči plně vychutnat si každý zatáčkový okamžik.

Interiér Toyota Corolla GR Sport 2023 je navržen s důrazem na sportovní pohodlí a luxus. Sportovní sedadla jsou vyrobená z prvotřídních materiálů a nabízejí výbornou oporu těla i během rychlých jízd. K dispozici je také řada moderních technologií, včetně dotykového displeje s informačním systémem Toyota Touch, navigačního systému a bezdrátového připojení.

Co se týče bezpečnosti, Toyota Corolla GR Sport 2023 je vybavena širokou škálou pokročilých bezpečnostních funkcí. Mezi ně patří adaptivní tempomat, asistent udržování jízdního pruhu, nouzové brzdění s detekcí chodců a rozpoznávání dopravních značek. Tyto technologie pomáhají minimalizovat riziko nehod a zvyšují ochranu jak řidiče, tak i ostatních účastníků silničního provozu.

Toyota Corolla GR Sport 2023 je také vybavena špičkovým zvukovým systémem, který poskytuje vynikající zážitek z poslechu hudby a umožňuje připojení smartphone prostřednictvím technologie Apple CarPlay a Android Auto. To umožňuje řidičům snadno ovládat své mobilní aplikace a streamovat oblíbenou hudbu přímo z telefonu.

Celkově lze říci, že Toyota Corolla GR Sport 2023 je automobil, který spojuje výkon, sportovní eleganci a pokročilé technologie. Je ideální volbou pro ty, kteří hledají kompaktní auto s atraktivním vzhledem a dynamickým jízdním projevem. S tímto modelem Toyota potvrzuje svou pozici lídra v oblasti inovací a poskytuje zážitek z jízdy, který nadchne každého milovníka automobilů.

Technické údaje:

Jeho základem je atmosférický benzínový čtyřválec s přímým vstřikováním benzínu a vysokým kompresním poměrem 14:1, který je kombinován s elektromotorem. Samotný spalovací motor nabídne výkon až 112 kW (153 k) při 6.000 ot/min a maximální točivý moment 190 N.m v rozmezí 4.400 až 5.200 ot/min. Elektromotor pak přidává dalších 80 kW (109 k) a 202 N.m točivého momentu. Výsledkem je tedy hybridní soustava s celkem solidním nejvyšším výkonem 184 koní.

Není to sice kdovíco, ovšem při pohledu do katalogu se jedná o jasnou volbu pro sportovnější jízdu. Zatímco tradiční spalovací dvanáctistovka pod kapotou corolly potřebuje ke zrychlení z 0 na 100 km/h nějakých 9,6 až 10,3 sekundy (dle převodovky) a hybridní osmnáctistovce to trvá dokonce až 10,9 sekundy, hybridní dvoulitr se dostane na stejné číslo již během 8,1 sekundy.

You may also like

Zanechat komentář