Domů » Kia Sorento 2.2 CRDi 2024 Test

Kia Sorento 2.2 CRDi 2024 Test

Napsal admin

V dnešní době je výběr správného SUV náročný úkol. Kia Sorento 2.2 CRDi 2024 nabízí kombinaci výkonu, pohodlí a moderních technologií, které by mohly být rozhodujícím faktorem pro mnoho zájemců. Tento model přináší nejen prostornost, ale také skvělou spotřebu paliva a výborné jízdní vlastnosti. Pojďme se podívat na to, co všechno nabízí.

Design a vzhled

Kia Sorento 2.2 CRDi 2024 se pyšní moderním a atraktivním designem, který okamžitě zaujme. Přední část vozu dominuje výrazná maska chladiče „tiger nose“ a úzké LED světlomety, které dodávají vozu agresivní vzhled. Boční linie jsou elegantní a zároveň robustní, což podtrhuje celkový dojem síly a dynamiky. Zadní část je doplněna stylovými světly a decentním spoilerem, který dodává sportovní nádech.

Interiér a komfort

Interiér Kia Sorento je prostorný a luxusně vybavený. Sedadla jsou čalouněná kvalitní kůží a nabízí vysokou míru komfortu, včetně vyhřívání a ventilace. Přístrojová deska je přehledná a dominuje jí 10,25palcový dotykový displej infotainmentu, který podporuje Apple CarPlay a Android Auto. Dále zde najdeme mnoho praktických úložných prostor a komfortní prvky, jako je třízónová automatická klimatizace nebo panoramatické střešní okno.

Motor a výkon

Pod kapotou se ukrývá vznětový motor 2.2 CRDi s výkonem 148 kW (202 k) a točivým momentem 440 Nm. Tento motor nabízí dostatečný výkon pro svižnou jízdu a zároveň udržuje spotřebu paliva na přijatelné úrovni. V kombinaci s osmistupňovou automatickou převodovkou je jízda plynulá a komfortní, ať už se jedná o městský provoz nebo dálniční jízdu.

Jízdní vlastnosti

Kia Sorento 2.2 CRDi 2024 exceluje v jízdních vlastnostech. Pohon všech kol zajišťuje výbornou trakci za všech podmínek, což je ideální pro jízdu v náročnějším terénu. Podvozek je naladěn tak, aby poskytoval komfortní jízdu i na méně kvalitních silnicích. Řízení je přesné a vůz dobře reaguje na pokyny řidiče, což zvyšuje celkovou jistotu za volantem.

Bezpečnost a technologie

Bezpečnost je u Kia Sorento na prvním místě. Vůz je vybaven pokročilými asistenčními systémy, jako je adaptivní tempomat, systém udržování v jízdním pruhu, nouzové brzdění s detekcí chodců a cyklistů, a mnoho dalších. Tyto technologie nejen zvyšují bezpečnost, ale také usnadňují řízení a snižují únavu řidiče.

Prostor a praktičnost

Kia Sorento nabízí dostatek prostoru pro celou rodinu. Zavazadlový prostor má objem 705 litrů, což je více než dostatečné pro běžné rodinné potřeby. Po sklopení zadních sedadel se kapacita zvětší až na 2100 litrů. Díky tomu je Sorento ideální pro dlouhé cestování i každodenní používání.

Cena a výbava

Cena Kia Sorento 2.2 CRDi 2024 začíná na přibližně 1 100 000 Kč. V základní výbavě najdete bohatou paletu prvků, včetně zmíněného infotainmentu, pokročilých asistenčních systémů a komfortních prvků. Vyšší výbavové stupně pak nabízejí ještě více luxusu a technologií, jako je například prémiový audiosystém Bose nebo plně digitální přístrojový štít.

Technické údaje

SpecifikaceHodnota
Motor2.2 CRDi
Výkon148 kW (202 k)
Točivý moment440 Nm
Převodovka8st. automatická
Spotřeba6,8 l/100 km
Emise CO2179 g/km
Rozměry (d/š/v)4810/1900/1700 mm
Rozvor2815 mm
Zavazadlový prostor705/2100 l
Pohotovostní hmotnost1940 kg
Max. hmotnost brzděného přívěsu2500 kg

Kia Sorento 2.2 CRDi 2024 je skvělou volbou pro ty, kteří hledají prostorné a komfortní SUV s výkonným motorem a moderními technologiemi. Pokud chcete vědět více, sledujte www.auta365.cz pro nejnovější zprávy a recenze.

You may also like

Zanechat komentář