Domů » Volkswagen T-Roc 2025

Volkswagen T-Roc 2025

Napsal admin

V dubnu minulého roku Volkswagen oznámil, že druhá generace oblíbeného modelu T-Roc bude posledním novým vozem s vnitřním spalovacím motorem od tohoto výrobce. Nyní přinášíme první špionážní snímky tohoto modelu.

První pohled

Nový T-Roc byl zachycen při zimním testování v Evropě. Špionážní fotografie ukazují vůz s nenápadným maskováním, které může klamat a budit dojem, že není co vidět. Nicméně, neměli bychom si dělat příliš rychlé závěry.

Design a vzhled

Přední část testovacího vozu T-Roc je pokryta nálepkami, takže není jasné, jak bude vypadat maska chladiče nebo tvar světlometů. Tyto prvky mají obvykle velký vliv na celkový vzhled vozidla. Lze však předpokládat, že design bude částečně inspirován větším a zaoblenějším modelem Tiguan.

Zadní část

Na zadní části vozu je patrná známá designová linie nad zadním kolem, ale záhyb podél linie opasku zmizel, což dodává vozu čistší vzhled. Zadní sklo se zdá být skloněno pod strmějším úhlem, což novému T-Rocu dodává vzhled crossover-coupé, na rozdíl od současného modelu.

Konec kabrioletu

Podle dostupných informací bude z nabídky vyřazena nejexotičtější verze T-Roc. T-Roc Cabriolet si nenašel dostatek zákazníků, aby ospravedlnil investice do vývoje nové verze.

Pohonné jednotky

Dosud není jasné, jaké motory bude nový T-Roc nabízet, ale vzhledem k tomu, že jde o poslední nový vůz s vnitřním spalovacím motorem od Volkswagenu, lze předpokládat, že motorová nabídka bude známá a pravděpodobně velmi podobná té, kterou nabízí nedávno aktualizovaný Golf Mk8.5.

Možnosti motorů

Golf Mk8.5 nabízí dvojici mild-hybridních 1,5litrových motorů s výkonem až 110 kW (150 PS), několik plug-in hybridních pohonných jednotek s elektrickým dojezdem 100 km a výkonnou verzi GTE s výkonem 200 kW (272 PS). K dispozici jsou také dva dieselové motory. Není jasné, zda se vrátí T-Roc R, ale pokud ano, pravděpodobně bude sdílet pohonnou jednotku s nadcházejícím Golfem R.

Spuštění na trh

Bez ohledu na to, co bude pod kapotou, je uvedení nové generace T-Roc plánováno na rok 2025.

Technické údaje

SpecifikaceHodnota
Zdvihový objem motoru1,5 litru
Výkonaž 110 kW (150 PS)
Plug-in hybridní dojezd100 km
Výkon verze GTE200 kW (272 PS)
Datum spuštění2025

Pro více informací o nadcházejících modelech Volkswagen sledujte náš web pravidelně.

You may also like

Zanechat komentář